News

[Job offer] Junior expert – Energie-efficiëntiebeleid  

15/05/2024

Topics:

IEECP

IEECP is een non-profit, onafhankelijke onderzoeksstichting die sinds 2015 werkt aan verschillende Europese projecten en onderzoek op het gebied van energie-efficiëntie, klimaatbeleid, energiearmoede, vraagzijdebeheer, bedrijfsmodellen voor energie-efficiëntie en financiering van energie-efficiëntie. 

Met het oog op het uitbreiden van deze activiteiten zijn we op zoek naar een gemotiveerde professional die werkzaam is op het gebied van energie-efficiëntiebeleid, met 1-3 jaar professionele ervaring. 

Waar gaat het over? 

In deze functie werk je aan toegepast beleidsonderzoek binnen de energietransitie, waar samen met onderzoekspartners, overheden en marktpartijen formuleer je onderzoeksvragen die gericht zijn op het ondersteunen van zowel bewoners als professionals tijdens deze transitie.  

De expert zal verantwoordelijk zijn voor onderzoeks-, innovatie- en ondersteuningsprojecten uit het projectenportfolio van IEECP met de volgende hoofdactiviteiten: 

 • Onderzoek naar energie-efficiëntie en klimaatbeleid in verschillende sectoren met een focus op de Nederlandse markt en nationaal beleid 
 • Projectimplementatie en rapportage, afhankelijk van de gedefinieerde projecttaken, inclusief zowel deskundige als ondersteunende taken 
 • Deelnemen aan de acquisitie voor nieuwe calls onder Horizon Europe, LIFE CET en andere financieringsprogramma’s. 

De onderzoeksgroep staat hoog aangeschreven bij onze samenwerkingspartners zoals ministeries in Nederland en andere landen, de Europese Commissie, bedrijven en andere organisaties die werken aan de energietransitie. 

Afhankelijk van het IEECP-projectportfolio zullen er nieuwe missies worden toegevoegd. 

Profiel: 

 • Je bent gevestigd in Nederland en bent beschikbaar om binnen Europa te reizen; 
 • Achtergrond in energie, techniek, economie of bedrijfskunde; 
 • Benodigde talen: Nederlands (vloeiend of moedertaal) en Engels; 
 • Minimaal 1-3 jaar ervaring in soortgelijke functies en rol; 
 • Basiskennis van relevant Europese beleid in Energie-efficiëntie, kennis van de Nederlandse energiemarkt, stakeholders en nationaal beleid;  
 • Eerdere ervaring met EU gefinancierde onderzoeksprojecten.  

Arbeidsvoorwaarden: 

 • Fulltime functie voor 2 jaar en mogelijkheid tot uitbreiding op basis van nieuwe projecten 
 • Arbeidscontract met een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 3.300,- en € 4.000,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%) en mogelijkheid om te ontwikkelen als projectmanager of promoveren door een PhD.  
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt. 
 • Online werken (en/of mogelijkheid voor flexi-office in samenwerking met collega’s) 

Als u geïnteresseerd bent om te solliciteren, stuur dan rechtstreeks uw CV’s waarin uw ervaring wordt benadrukt naar [email protected], met als e-mailonderwerp: [Voor- en achternaam – Sollicitatie Junior-expert – Energie-efficiëntiebeleid] 

De sluitingsdatum voor de sollicitaties is 05 juni 2024. Na de opening van de sollicitaties zullen we een aantal kandidaten op de shortlist zetten en beginnen met sollicitatiegesprekken. We streven ernaar de hele procedure binnen drie weken af te ronden 

Aanvragen worden behandeld zodra ze binnenkomen. Wij nemen uitsluitend contact op met kandidaten die zijn geselecteerd voor sollicitatiegesprekken. 

Uw gegevens en CV’s worden volgens onze GDPR policy.https://ieecp.org/privacy-policy-and-data-protection/behandeld

Newsletter

A newsletter sharing topic-divided news and events, in your mailbox monthly
Subscribe

Follow us on Social Media